Musea

 1. Infocentrum IJssel Den Nul

  Infocentrum IJssel Den Nul

  Adres
  Rijksstraatweg 109, 8121SR Olst

  'Waar natuur en cultuur samen stromen' In het Infocentrum IJssel Den Nul stromen informatie over natuur, water en cultuurhistorie

 2. Museum Broer een levenlang boer

  Museum Broer een levenlang boer

  Adres
  Langstraat 40, 7451ND Holten

  Broer Pekkeriet begon jaren geleden met het verzamelen van oude boerengereedschappen en werktuigen. Daarnaast waren op zijn boerenbedrijf

 3. Rijssens Museum

  Rijssens Museum

  Adres
  Kasteellaan 1, 7461PV Rijssen

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

 4. De IJssellinie

  De IJssellinie

  Adres
  N337, Olst

  De IJssellinie, een waterlinie die liep van Nijmegen tot aan Kampen, is vooral bekend als verdedigingswerk tijdens de Koude Oorlog.

 5. Bijen Museum

  Bijen Museum

  Adres
  Boxbergerweg 46, 7431 PN Diepenveen

  Open: apr-nov: op vr en za 10-16 uur. Ons Bijenmuseum maakt uw bezoek aan Salland compleet. Verder vindt u bij ons biologische vaste planten, snijbloemen, een tuinwinkeltje en een gezellige theetuin met thee en taart uit eigen tuin.

 6. Museum De Laarman

  Museum De Laarman

  Adres
  Butzelaarstraat 60, 8105AR Luttenberg

  In een voormalige maalderij, eind jaren vijftig gebouwd, is Museum De Laarman gevestigd. Naast kerktorens behoren veevoedersilo’s sinds

 7. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg

  Adres
  Holterbergweg 12, 7451JL Holten

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen.

 8. Memory Oorlogs- en Vredesmuseum

  Memory Oorlogs- en Vredesmuseum

  Adres
  Grotestraat 13, 7443BA Nijverdal

  Het museum is ingericht als een themapark waarin de bezoeker de periode 1935-1945, vanaf de opkomst van het Nationaal Socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleeft.

 9. Museumboerderij Erve Hofman

  Museumboerderij Erve Hofman

  Adres
  Hofmanstraat 2, 7447AS Hellendoorn

  Uit de 15e eeuw stammende en in Saksische stijl ingerichte boerderij met een origineel woongedeelte met historische werktuigen en gebruiksvoorwerpen.

 10. Speelgoedmuseum Deventer

  Speelgoedmuseum Deventer

  Adres
  Brink 47, 7411 BV Deventer

  Het Speelgoedmuseum is een geweldige belevenis voor jong en oud! Met 13.000 objecten heeft het museum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.

 11. Charles Dickens Kabinet

  Charles Dickens Kabinet

  Adres
  voormalige Vrouwengevangenis, Walstraat 20, 7411GN

  Bezoek het Charles Dickens Kabinet in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat en maak kennis met het leven en werk van Charles

 12. Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  Adres
  Dorpsstraat 49, 7447CN Hellendoorn

  In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

 13. Bolwerksmolen

  Bolwerksmolen

  Adres
  Bolwerksweg 6, 7419AA Deventer

  Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Bolwerksmolen. Normaal gesproken is de molen elke dinsdag en zaterdag open

 14. Sterrenwacht Hellendoorn

  Sterrenwacht Hellendoorn

  Adres
  Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

  De sterrenwacht is gehuisvest in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie, gelegen aan de rand van een prachtig groot natuurgebied, is ronduit uniek te noemen.

 15. Canadese Begraafplaats

  Canadese Begraafplaats

  Adres
  Eekhoornweg 10, 7451 HR Holten

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

 16. de Pothaar

  de Pothaar

  Adres
  Pothaarsweg 8a, 7437SE Bathmen

  Overnachten Op het Sallandse erf kunt u overnachten in een van de boerderijkamers of boerderijappartementen. De sfeer van toen, het

 17. Amerikaans Motorfietsmuseum

  Amerikaans Motorfietsmuseum

  Adres
  Zwolsestraat 63c, 8101AB Raalte

  De unieke collectie Amerikaanse Motorfietsen van Max en Ans Middelbosch heeft onder de naam ‘Amerikaans Motorfiets Museum’ (AMM) op 30

 18. Hanzemuseum De Leeuw

  Hanzemuseum De Leeuw

  Adres
  Nieuwstraat 25, 7411LG

  Achter de monumentale voorgevel, die dateert uit 1645, bevindt zich koffie- en theeschenkerij De Leeuw, met Snoepwinkel en Hanzemuseum.