Filmhuis De Keizer

Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar films vertoond worden uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. We vertonen

Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar films vertoond worden uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. We vertonen veel Europese films, maar er zijn ook films te zien uit alle andere werelddelen. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. Dit alles in een ongedwongen sfeer en in de meest sfeervolle filmzalen van Oost-Nederland; de Roggezaal (90 plaatsen) en de Keizerzaal (50 plaatsen waarvan 1 rolstoelplek). Beide zalen zijn voorzien van fijne stoelen, royale beenruimte en luchtbehandeling.

In Filmhuis De Keizer zie je premières, klassiekers en jeugdfilms. Dagelijks worden minimaal twee films vertoond in de avond. Daarnaast zijn er elke dinsdag, vrijdag en zondag matineevoorstellingen. Iedere maand is er een Sneak Preview en een Horrornacht en om de maand Rondeel Cinema, met films over architectuur in samenwerking met Architectuurcentrum Rondeel. Door het jaar heen organiseert of doet Filmhuis De Keizer regelmatig mee aan speciale voorstellingen en programma’s, zoals Film op de Brink, Filmclub de Première, Humorfestival, filmcursus, Slow Food Film Festival Deventer, Boekenweek en meer.

Voor de jeugd zijn er naast reguliere vertoningen ook een paar bijzondere programma’s, zoals Cinekid in de herstvakantie, Fantastisch Kinderfilm Festival, Kinderboekenweekspektakel en meer. In de schoolvakanties worden er (bijna) dagelijks jeugdfilms vertoond.

Aanvangstijden, films en filmbeschrijvingen staan vermeld in de maandfolder en op de website.

In Filmhuis De Keizer kun je elke woensdag en om de week op zondag jeugdfilms bekijken. In de vakanties vertonen we vaker jeugdfilms. We hebben ook kinderfilmfestivals zoals Cinekid in de herfstvakantie en het Fantastisch Kinderfilm Festival in het voorjaar.

Contact

Adres
Keizerstraat 78
7411HH Deventer
Telefoon
0570-600515
Online
www.filmhuisdekeizer.nl
E-mail