Wijngaard De Landman

Bij Wijngaard De Landman in Raalte gaat het er net even anders aan toe dan op andere wijngaarden. Ze verhuren hun druivenstokken aan

Bij Wijngaard De Landman in Raalte gaat het er net even anders aan toe dan op andere wijngaarden. Ze verhuren hun druivenstokken aan particulieren en daarmee brengen ze het wijn maken dichter bij de mensen. “Door mensen zelf te laten deelnemen, zit er niet alleen wijn in de fles, maar ook emotie.” De wijngaard aan de Tolhuisweg heeft 1000 druivenstokken. Bijzondere druivenrassen op onderstam, die aangepast zijn aan ons natte klimaat, resistent tegen schimmels en twee weken eerder rijp. Regent en Cabernet zijn de blauwe wijndruiven en Solaris de witte druif. Oogsten doen ze vanaf half september tot half oktober.

Duurzaam en Biologisch Tijdens de rondleidingen laten ze graag zien hoe ze duurzaam en biologisch. Ze doen meer met tegenwind door het decentraal benutten van windenergie. Die windenergie gebruiken ze ook voor het drogen van Appelchips. Juist, gedroogd met tegenwind. Onder de medewerkers in de buitendienst rekenen ze ook de bijen (bestuiving), torenvalken (bewaking van de oogst), poulepetaten (alarmdienst)en Ouessant schapen (grasmaaien), het kleinste schapenras ter wereld. Vanaf april tot oktober wordt er volop gewerkt aan het onderhoud van de druiven. De wintersnoei vindt plaats vanaf eind november tot eind januari.

Wijnlokaal activiteiten en ontvangstruimte In het wijnlokaal worden groepen ontvangen die zelf wijn, bier of likeur komen maken. Zomaar een avondje uit met inhoud of een meerdaagse serieuze cursus wijnmaken. Het wijnlokaal wordt ook gebruikt voor de activiteiten van het Raalter Amateur Wijn en Biermakers Gilde. In het Wijnlokaal zijn materialen voor het maken van wijn, bier en likeur te krijgen.

Italiaanse Wijnen in Salland De Landman in Raalte heeft naast de wijngaard aan de Tolhuisweg ook een wijngaard in Piemonte Italië. De buren Perluigi en Cavallero maken van de Dolcetto, Barbera en Chardonnay druiven prachtige wijnen. De Landman reist ieder jaar in september naar Piemonte om zelf te helpen bij het plukken van de druiventrossen en het opzetten van de vergisting. De technieken uit dit oude wijngebied gebruikt De Landman in Raalte voor de vinificatie van haar eigen Nederlandse druiven als de Regent, Cabernet en Solaris. Zo komen de oude en de nieuwe wijnwerelden bij elkaar. Wil je proeven wat ze bedoelen met prachtige Italiaanse Wijnen uit Piemonte? Kom dan kijken wat ze in de kelder voor u klaar hebben liggen.

Openingstijden

En op afspraak 0572364177


Contact

Adres
Tolhuisweg 17
8101NV
Telefoon
0572-364177 / 0644554546
Online
www.wijngaarddelandman.nl
E-mail