****

Landgoed de Uitkijk

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het hotel ligt aan de rand van de Sallandse Heuvelrug en midden op de Hellendoornseberg. Deze fantastische ligging en het prachtige vergezicht (De Uitkijk) maken een bezoek aan het hotel meer dan de moeite waard.

Geen verkeer te horen…. Alleen het geruis van de bomen, gekwetter van vogeltjes en geritsel van bladeren doorbreken de stilte. Puur genieten is waar het om draait. Boven op de Hellendoornseberg, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt Landgoed De Uitkijk. Ooit was deze rietgedekte villa een theehuis met een uitkijktoren. Anno 2015 is Landgoed De Uitkijk een hotel restaurant waar je gastvrij ontvangen wordt. De sfeervolle huiskamer, serre, het restaurant en de verwarmde veranda vormen het hart van het bedrijf. Hier kunt u genieten van pure gerechten, gemaakt met regionale- en ambachtelijke producten. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op het grote zonnig terras en in de winter plof je na een lange wandeling met een goed glas wijn op een van de banken bij de haard. Op de eerste en tweede verdieping van het hotel liggen twaalf stijlvolle hotelkamers en een luxe suite met bubbelbad. De schitterende bos en heide omgeving van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug biedt tal van mogelijkheden voor het maken van lange fiets- en wandeltochten. Bovendien loopt het Pieterpad pal langs het hotel. Vroege vogels kunnen zomaar een ree tegenkomen. Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen zich uitleven in de bosspeeltuin met boomhut, slingertouw en kabouterhut en Avonturenpark Hellendoorn ligt op een steenworp afstand. De gastvrijheid van de mensen die in Landgoed De Uitkijk werken en hun passie voor (h)eerlijk eten kun je in dit hotel overal proeven en voelen. Dat maakt dit hotel een ontmoetingsplek bij uitstek, waar je met plezier naar toe komt.

Restaurants

In het sfeervolle restaurant, de zonnige serre en knusse woonkamer van Landgoed De Uitkijk kunt u op elk moment van de dag genieten van heerlijk en puur eten. Al vroeg in het jaar kunt u buiten ontbijten, koffie drinken, lunchen of een aperitief drinken op de verwarmde veranda van Landgoed De Uitkijk. In de zomer verhuizen wij bij mooi weer het restaurant naar buiten en geniet u van uw lunch of diner op het prachtige terras. Breken de koude dagen aan dan is het heerlijk vertoeven bij de haard met een dampende mok warme chocolademelk of een glas glühwein.

Begin de dag met een uitgebreid Sallands ontbijt, bestel voor de lunch een rijkelijk belegd broodje, een heerlijke maaltijdsalade of een warm plate gerecht. Geniet met vrienden en familie van een uitgebreide High Tea of kom borrelen met een uitbundige borrelplank en een goed glas wijn. Ook voor kinderen is Landgoed De Uitkijk een heerlijke plek om te vertoeven. In het speelbos met kabouterhuis kunnen ze naar harte lust spelen. En hebben ze trek gekregen na al dat spelen, dan kunnen ze een keuze maken van de “kinder a la carte kaart”.

Openingstijden

maandag 08:00 - 21:00
dinsdag 08:00 - 21:00
woensdag 08:00 - 21:00
donderdag 08:00 - 21:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 09:00 - 20:00
zondag 09:00 - 20:00

Lunch wordt geserveerd vanaf 12:00 uur


Contact

Adres
Hellendoornsebergweg 8
7447PA Hellendoorn
Telefoon
0548-654117
Online
www.landgoeddeuitkijk.nl
E-mail