Museum De Laarman

In een voormalige maalderij, eind jaren vijftig gebouwd, is Museum De Laarman gevestigd. Naast kerktorens behoren veevoedersilo’s sinds

In een voormalige maalderij, eind jaren vijftig gebouwd, is Museum De Laarman gevestigd. Naast kerktorens behoren veevoedersilo’s sinds de laatste zestig jaar bij het Sallandse landschap. Het markante gebouw staat boven op de Luttenberg en kijkt uit over de weidse landschappen.

"Het gewone is bijzonder", zo kan De Laarman getypeerd worden. De normale dagelijkse en regionale agrarische cultuur wordt in haar soberheid getoond, maar ook als waardevol belicht.

Aan de hand van thema's zijn er levendige en interactieve presentaties ingericht. In de permanente tentoonstelling zijn onder andere thema's te vinden zoals: "boer en veearts" en "de boerin". Daarnaast is de werking van oude maalderij in ere hersteld.

Achter het museum zijn een smederij en timmerwerkplaats te vinden, waar u zelf, onder deskundige begeleiding, op de authentieke wijze aan de slag kan gaan. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor demonstraties en deelname aan bijvoorbeeld workshops smeden, kaarsen maken en wichelroede lopen.

Contact

Adres
Butzelaarstraat 60
8105AR Luttenberg
Telefoon
0572-301288
Online
www.delaarman.nl
E-mail