de Pothaar

Overnachten Op het Sallandse erf kunt u overnachten in een van de boerderijkamers of boerderijappartementen. De sfeer van toen, het

Overnachten Op het Sallandse erf kunt u overnachten in een van de boerderijkamers of boerderijappartementen. De sfeer van toen, het comfort van nu. Dat kenmerkt de twee ruime boerderijkamers. In wat vroeger de schuur was, is het sinds 2007 heerlijk overnachten. De twee boerderijappartementen lenen zich goed voor een langer verblijf op De Pothaar. Elk appartement is circa 45 vierkante meter groot. Op het terras heeft u uitzicht over weilanden en bossages. Ontbijten kan onder de nog origineel oude houten balken, in de ontbijtruimte naast de kamers. De kippen garanderen verse eitjes! Lunchpakket mee op uw ontdekkingstocht door Salland? Daar zorgen we voor. Desgewenst serveren we in overleg ook uw diner. Kom genieten van rust en ruimte en boek een relaxed verblijf in een van onze boerderijkamers!

Wandelaars en fietsers maken geregeld even een tussenstop op het terras. Wie het landgoed eens vanaf het water wil bekijken, kan de zomp reserveren. Met een picknickmand mee is dat genieten! De boot is ook voor bruidsparen beschikbaar: die kunnen letterlijk in het huwelijksbootje stappen!

Museum In boerderijmuseum De Pothaar is te zien hoe het Sallandse boerenleven er in vroeger tijden uitzag. De voormalige deel is als oudheidkamer ingericht, met onder meer klederdrachten, foto’s, een familiearchief en werktuigen en gereedschappen. De Pothaar dateert uit 1767. Sinds die tijd huisden vele generaties op de boerderij en lieten hun sporen na. Huidige bewoonster Alie Elmerink kan desgewenst beeldend vertellen over de geschiedenis van haar familie en over het leven op de boerderij.

Contact

Adres
Pothaarsweg 8a
7437SE Bathmen
Telefoon
0573-221325
Online
www.depothaar.nl
E-mail