De Bannink

Het landgoed De Bannink net buiten Deventer. Het gebied biedt uitstekende condities voor de korte wandeling.

Het landgoed De Bannink werd in de 17e eeuw gesticht door de familie Sandberg. Na afbraak van het oorspronkelijke huis liet Rudolph Antonie Peter Sandberg een nieuw landhuis bouwen naar ontwerp van de Deventer architect J.D. Gantvoort. Het huis werd gebouwd in neo-renaissancestijl met gracht en koetshuis, dat nog veel elementen bevat uit de oude tijd.

Het landhuis wordt gebruikt als evenementenlocatie. Binnen is er plaats voor gezelschappen van 2 tot 50 gasten. Buiten kan er gebruik gemaakt worden van de 100 meter diepe tuin die zeer geschikt is voor verschillende gelegenheden: - Een besloten vergadering of counselling gesprek - Een expositie of vernissage binnen en/of buiten in de tuin - Een huldiging of huwelijksvoltrekking - Een training- of coaching sessie - Een rustpunt in een wandeling of puzzeltocht - Een proeverij of recital - Een receptie - Een lezing of discussie

Voor catering en muzikale omlijsting kan worden gezorgd, alles in goed overleg met de bewoners en beheerder. Ook voorzieningen voor presentaties zijn aanwezig.

Het landgoed kan worden bezocht in overleg met de bewoners. Het omliggende landgoed met afwisselend bos, akkers, kolken en traditionele boerderijen is grotendeels toegankelijk en aangenaam om in te wandelen. Let wel op: parkeergelegenheid is beperkt.