Sallandse Zandloper

Wandel dwars door Salland

De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil. Na een start over de mooie, natuurrijke Sallandse Heuvelrug beleeft u het agrarische landschap op een bijzondere manier. Een deel van de route leidt u tussen weilanden en akkers door, over onderhoudspaden van het Waterschap Groot Salland. U ontdekt daarmee de prachtige achterkant van het landschap, waardoor u Salland héél anders leert kennen.

De Sallandse Zandloper is een route van 45 km. De route maakt deel uit van het Wandelnetwerk Salland en is in twee richtingen gemarkeerd. Er is een wandelboekje verschenen. Dit boekje is te koop bij de diverse VVV's en Tourist Info's in Salland. Tevens is het boekje online te koop via de webshop van VVV Deventer: www.deventerwebwinkel.nl/wandelen

  1. 3

    Bezienswaardigheden

    Onderweg komt u verschillende prachtige bezienswaardigheden tegen. Hier vindt u een uitgebreide beschrijving.

  2. 4

    Overnachten

    De route is voor de meeste wandelaars een tweedaagse tocht. Onderweg zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden.

Ontwikkeling van het Sallandse Landschap

Tijdens uw wandeling van hoog naar laag door Salland, maakt u kennis met drie verschillende landschapstypen die in de loop der tijden zijn ontstaan. Het rivierenlandschap, dekzandlandschap en stuwwallandschap. Onderstaand kaartje geeft de verschillende landschapstypen aan. Klik op de foto's voor meer informatie over de landschappen.

omschrijving
omschrijving