Aanpassingen Wandelnetwerk

Aanpassingen Wandelnetwerk

Ook het wandelnetwerk in Salland wordt op enkele punten aangepast. Deze routewijzigingen zijn echter zo minimaal dat dit in de praktijk geen problemen oplevert voor u.

Rode en paarse route Wijthmen

Let op: de rode en paarse route vanaf de startpunten Wijthmen en Laag Zuthem, zijn in verband met werkzaamheden aan de weg N35 (Heinoseweg) afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2018 gereed zijn en dat daarmee de wandelroutes ook weer bereikbaar zijn. Bekijk hier het kaartje met een overzicht van de wijziging.

Nieuw! Bewegwijzerde routes binnen het wandelnetwerk

De Sallandse Zandloper, het Sallandpad en het Schipbeekpad zijn drie routes die opgenomen zijn of worden binnen het wandelnetwerk Salland.

Bewegwijzerde themaroutes binnen het wandelnetwerk

Sallandse Zandloper
Kiest u ervoor om dwars door Salland te wandelen, van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel, volg dan de Sallandse Zandloper via de groen-roze markeringen. Een langeafstandswandelpad van 45 km die van oost naar west, van het hoogste naar het laagste punt, van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel loopt. Klik hier voor meer informatie over De Sallandse Zandloper

SallandPad
Volg de blauw-groene markeringen en wandel langs de rand van Salland. Een langeafstandswandeling van ca. 130 km die u kennis laat maken met de bossen van de Sallandse Heuvelrug, het coulisselandschap, de landgoederen rondom Raalte, Heino, Wijhe en Olst, de uiterwaarden langs de IJssel en de overgang tussen platteland en de stad Deventer. De route wordt op de kaart aangegeven middels een blauw/groen icoontje en de route is in het veld bewegwijzerd. Op het moment is er nog geen routebeschrijving. In het najaar/winter gaan we aan de slag met het routeboekje voor het SallandPad. Zodra er meer bekend is kunt u dit hier lezen.

Schipbeek Pad

Wandelen langs het water

Deze route loopt via het wandelnetwerk en wordt op het wandelnetwerk aangegeven met een blauw witte markering met de tekst Schipbeekpad boven de pijl.

Het Schipbeekpad is een route van ongeveer 85 kilometer lang en volgt zoveel mogelijk de Schipbeek. De route loopt vanaf de TOP Haarmühle net over de grens in Duitsland tot aan de IJssel in Deventer. Vanuit Duitsland loopt u een prachtige route door regio Twente en Salland langs het water.

De route van het schipbeekpad staat op de nieuwe wandelkaart en in 2018 zal er een boekje van uitkomen.

Nieuwe Wandelkaart Salland

De nieuwe wandelkaart waarop ook de themawandelingen te zien zijn kost € 5,95 en is verkrijgbaar bij de VVV’s en Tourist info’s in Salland of online te bestellen via www.deventerwebwinkel.nl