Populair in Rijssen

 1. Erve 'n Pier

  Erve ’n Pier is prachtig gelegen aan de voet van de oostkant van het nationale park “De Sallandse Heuvelrug” (Holterberg) .

 2. De Biesterij

  Camping de Biesterij, zeer rustig gelegen en aan de rand van het Rijssense Schwarzwald, is de vakantie plek bij uitstek!! Gezien de …

Stijlvol Rijssen

Stijlvol Rijssen

Winkelen en lekker eten

De gemeente Rijssen staat bekend als stad waar je heerlijk kan winkelen. Lokale winkeliers trekken bijvoorbeeld al jarenlang mensen van omliggende dorpen. Verder is de gemeente vooral ook bij toeristen in trek. Het barst van de modewinkels en interieurzaken. Bovendien kom je ook op culinair vlak niets tekort. Het centrum is de ideale plek voor een kopje koffie met gebak, een uitgebreide lunch of een overheerlijk diner.

Wandelen, fietsen en zwemmen

Rijssen ligt in Salland en dus verzeker jij jezelf van een fijn verblijf in een groene omgeving. Wandel bijvoorbeeld naar de Vogelkijkhut, één van de mooiste plekjes van deze Twentse gemeente. Maak ook zeker een prachtige wandeling over de Holterberg, een 14 kilometer lange route. Niet alleen jij, maar zeker ook je hond weet dit absoluut te waarderen. Onderweg schiet je met je telefoon of fototoestel de mooiste plaatjes. Zwembad de Koerbelt is er voor zwemliefhebbers. Het zwembad heeft een binnen- en buitenzwembad én een glijbaan van 65 meter lang.

Ontdek de mooiste plekjes van Salland

Ben je gek op mooie plekjes en schitterende vergezichten? Dan is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug een aanrader. Pak je het graag op originele wijze aan? Maak dan een ballonvaart en combineer rust met een adembenemend uitzicht. Deze unieke ervaring laat jou zo'n 1,5 lang genieten van alles dat het Twentse landschap jou te bieden heeft. Dit kan ook met een zogenaamde huifkarrentocht. Er is van alles mogelijk, dus vervelen is geen optie.

Comfortabel overnachten in Overijssel

Tijdens een korte of vakantie in Salland kom je graag niets tekort. Daarom boek je een verblijf in een accommodatie die past bij jouw wensen en budget. Dit kan onder meer in een fijn vakantiepark, een luxe bed & breakfast of een kampeerboerderij. Wat voor accommodatie je voorkeur ook heeft, je geniet elke dag van een comfortabel verblijf in een mooie groene omgeving. Dit stelt jou in staat om volledig te ontspannen en te genieten.

Verhalen uit Rijssen

 1. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

 2. Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.

 3. De 8 mooiste routes om te mountainbiken in Salland

 4. De 10 leukste musea in Salland

 5. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 6. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

 7. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

 8. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving