Veelzijdig

Raalte

Raalte ligt in het kloppend hart van Salland waar mensen elkaar ontmoeten. Het dorp is niet alleen gastvrij en vriendelijk, maar beschikt ook over een gezellig winkelcentrum. Het is een gemeente die verbindt, met zes toonaangevende evenementen die landelijke belangstelling trekken zoals Stoppelhaene, Ribs & Blues en de Sallandse Wandelvierdaagse. Geniet je graag van een fijne vakantie op een mooie plek in Nederland? Dan is de keuze voor deze gemeente zeker snel gemaakt.

Op de kaart

Fiets- en wandelroutes

Op een rij

Download hier onze fiets- en wandelroutes

Inspirerende verhalen

Ontdek het zelf

Ontdek

Populaire locaties

Ontdek

Het Sallandse landschap

Raalte is een uitstekend vertrekpunt om het Sallandse beter te leren kennen. Het ligt dan ook op korte afstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door uitgestrekte heidevelden en groene bossen. Je kan er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden. Verder is de Luttenberg met een hoogte van 30 meter ook een aanrader. Juist de natuur in Overijssel maakt het tot een geliefde provincie voor mensen die toe zijn aan vakantie en ontspanning.

Toonaangevende evenementen

In Raalte kun je terecht voor een aantal grootse evenementen, zoals Ribs & Blues, Stoppelhaene en de Sallandse Wandelvierdaagse. Stuk voor stuk echte Sallandse evenementen

Activiteitenkalender

Evenementen in Raalte