Populair in Olst

 1. Camping 't Haasje

  Onze camping in Olst ligt schitterend gelegen in het buurtschap Fortmond in de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Op onze camping …

Op adem komen in Olst

Op adem komen in Olst

De mooiste bezienswaardigheden in het dorp

Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je verblijf in dit charmante dorp in Overijssel. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Museum Oud Keukengerei. Deze woonboerderij staat boordevol oude keukenapparatuur, voorwerpen die je nog nooit eerder hebt gezien. Het dorp zelf is onder bekend vanwege een tweetal molens, namelijk de Bökkers Mölle en de Molen van Boks. Bijzonder zijn ook de aardehuizen. Deze woningen zijn zelfvoorzienend en gemaakt van tweedehands bouwmaterialen.

Wandelen en fietsen in de Sallandse streek

Olst leent zich uitstekend voor lange wandelingen of avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek je graag per fiets de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de 12-kernen fietsroute die de verschillende dorpen met elkaar verbindt. Uiteraard ontkom je niet aan bezoek aan Salland, de mooiste streek van de provincie Overijssel. Salland kenmerkt zich door heidevelden en bossen en is een geliefd terrein voor bijvoorbeeld mountainbikers. In dit gebied kun je daarom heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

Uitstapjes in de omgeving

In de directe omgeving van het dorp is ook van alles te doen. Het Nederlands Bakkerij Museum ligt op zo'n 15 kilometer afstand in het plaatsje Hattem. Bezoek je graag historische gebouwen? Kasteel Cannenburch in Vaassen is indrukwekkend om te zien en is een aanrader voor jong en oud. Hanzestad Deventer is ideaal voor een terrasje, een hapje en een drankje óf het bezoeken van diverse culturele bezienswaardigheden.

Overnachten in een comfortabele accommodatie

Tijdens je verblijf in deze prachtige regio overnacht je maar al te graag in een comfortabele accommodatie. Boek bijvoorbeeld een overnachting in een Airbnb of bed & breakfast. Dit kan vaak al vanaf enkele tientjes per nacht. Uiteraard kun je ook overnachten op een vakantiepark of camping óf een romantische overnachting boeken op een monumentale boerderij. Wat je keuze ook is, je denkt later met plezier terug aan je verblijf in dit mooie stukje Nederland.

Verhalen uit Olst

 1. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips

 2. Salland: een prachtige streek die zich meer mag laten zien

  Geschreven door Yoni
 3. De Duursche Waarden, een minder bekend, maar een prachtig natuurgebied

  Geschreven door Rik
 4. Ontdek onze landgoederen

 5. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

 6. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

 7. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

 8. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!