Wandelen en fietsen in Salland

Weidse uiterwaarden. Een prachtig coulisselandschap. Bloeiende heidevelden en een bosrijke heuvelrug. En niet te vergeten het schitterende historische decor van de oude Hanzestad Deventer en de vele statige landgoederen. In Salland bevindt u zich in een steeds wisselende maar altijd inspirerende omgeving, waarbij de rivier de IJssel nooit ver weg is. Een omgeving waar inwoners klaar staan voor een vriendelijk woord. Waar het leven goed is. Waar men trots is op het cultureel erfgoed en bourgondisch genieten geen activiteit maar een levensstijl is.

Hoe u Salland het beste beleeft? Op de fiets of al wandelend natuurlijk!

 1. Fiets- en wandelarrangementen

  Kom slapen in Salland

  Eén dagje wandelen of fietsen in Salland is leuk. Nog leuker is het wanneer u naar uw tocht niet naar huis hoeft maar lekker blijft slapen in Salland. In een hotel, bed and breakfast of bijvoorbeeld bij de boer op het erf. Na een goede nachtrust en een ontbijt met verse streekproducten staat niets u in de weg om nog een dag te genieten van Salland.

 2. Fiets- en wandelevenementen

  Ontdek Salland

  Met ruim 825 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en 520 kilometer aan bewegwijzerde (thema)fietsroutes kunt u in Salland oneindig veel wandel- en fietsroutes samenstellen. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om eens deel te nemen aan één van de vele bijzondere fiets- en wandelevevementen. Wij hebben voor u alvast een selectie gemaakt van de leukste evenementen.

Fiets- en wandelnetwerk Salland

De afgelopen periode is er in Salland hard gewerkt aan het verbeteren van zowel het fiets- als wandelnetwerk. Dat betekent dat knelpunten zijn opgelost, er meer beleving is in de routes en er nieuwe fietspaden in het netwerk geïntegreerd zijn. Met de aanpassingen van de netwerken verschijnen er komend jaar maar liefst vijf nieuwe routes:

- Schipbeekpad (wandelroute / 45 km)

- Sallandpad (wandelroute / 120 km)

- Rondje Deventer (fiets,- en wandelroute / 45 km)

- Rondje Salland (fietsroute / 205 km)

- Rondje Sallandse Heuvelrug (fietsroute /60 km)

Juni 2017 is er een compleet vernieuwde fietskaart uitgebracht en begin september 2017 wordt er een nieuwe wandelkaart uitgebracht. Kortom, er wordt hard gewerkt aan nog meer fiets- en wandelplezier in Salland.

Tip

Tip: Alhoewel de werkzaamheden grotendeels afgerond zijn, is het wel verstandig om rekening te houden met mogelijke omleidingen en/of werkzaamheden. Op deze website en ons Twitteraccount (@SallandTourist) vindt u altijd de laatste informatie omtrent de vorderingen en ontwikkelingen.

Voor u geselecteerd... .

 1. Smakelijk Salland arrangement

  Centraal in Salland tussen Deventer en Zwolle ligt het door natuur en landerijen omgeven Raalte. In het knusse en bruisende centrum vindt u Hotel de Zwaan. Dé ideale uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht door Salland.

 2. Moutainbiken in Salland

  De mountainbikeroutes in Salland zijn afwisselend. Soms een technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even rechtop zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap.

 3. Rondje Regge

  Vijf dagen fietsen door het uitgestrekte Reggedal en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug! U slaapt elke nacht op een andere unieke locatie. Uw bagage wordt voor u vervoerd en het diner en ontbijt staat klaar!

 4. Ijsselbiennale

  In de zomer van 2017 start een groot cultureel evenement dat de IJsselvallei en de daarin liggende Hanzesteden voor binnen- en buitenlands publiek in de schijnwerpers zet.

 5. Wandelvierdaagse arrangement

  Van 24 t/m 27 oktober 2017 wordt voor de tiende keer de Sallandse Wandelvierdaagse gehouden. Na een lange dag wandelen wordt u de volgende morgen heerlijk uitgerust wakker bij Groepshotel De Maathoeve.

 6. Sallandse Zandloper

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil