Wijzigingen fietsroutenetwerk Salland

Wijzigingen fietsroutenetwerk Salland

Het wandel- en fietsnetwerk Salland is volop in beweging. Er worden nieuwe routes ontwikkeld en bestaande routes worden aangepast en/of vernieuwd. Op deze pagina informeren wij u over de laatste stand van zaken. Soms lastig maar vooral noodzakelijk en met als eindresultaat een up to date fiets- en wandelnetwerk in 2017!

Traject 78-79, Wijthmen-Laag Zuthem

Let op: het traject tussen de knooppunten 78 en 79 (tussen Wijthmen en Laag Zuthem), is in verband met werkzaamheden aan de weg N35 (Heinoseweg) afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2018 gereed zijn en dat daarmee de fietsroutes ook weer bereikbaar zijn. Klik hier voor de kaart met het overzicht van de wijziging.

Aanpassingen Fietsnetwerk
Het Fietsnetwerk Salland wordt dit jaar aangepast. Dit betekent: het oplossen van knelpunten, integreren van de vele nieuwe fietspaden en het maken van nieuwe thema fietsroutes om u langs de mooiste plekken van Salland te leiden. Helaas houdt dit ook in dat u hierdoor overlast kunnen ervaren, omdat bestaande routes aangepast of tijdelijk omgeleid worden.

Aanpassingen Sallandse Heuvelrug
De aanpassingen m.b.t. de Sallandse Heuvelrug zijn inmiddels doorgevoerd. Bordjes zijn verplaatst en de knooppunten zijn aangepast. Binnenkort worden hier ook de panelen vervangen. Dit betekent concreet dat het deel van de fietskaart ‘Stap op in Salland’ op de Sallandse Heuvelrug niet meer overeenkomt met de situatie in het veld. Om u toch van dienst te zijn, kunt op onder aan deze pagina kaartjes downloaden waarop de nieuwe situatie wordt aangegeven.

Aanpassingen Deventer / Olst-Wijhe/ Raalte
In de rest van Salland worden vanaf november de fysieke aanpassingen doorgevoerd. Dat betekent concreet dat het onderhoudsteam hier vanaf november op pad gaat om routebordjes te verplaatsen en eind van het jaar de panelen worden vervangen. De fietskaart ‘Stap op in Salland’ klopt eind 2016 dus niet meer. Zodra de definitieve versie van het gewijzigde fietsnetwerk Salland beschikbaar is, is deze ook via onze website te downloaden.

Nieuwe Fietskaarten en Fietsroutes
In het fietsnetwerk wordt via thema bewegwijzering een aantal nieuwe fietsroutes door Salland bewegwijzerd. Er verschijnt een Rondje Salland, een Rondje Deventer, een Rondje Sallandse Heuvelrug en (waarschijnlijk) een Liberation fietsroute. Voordat in 2017 het fietsseizoen begint, zijn deze nieuwe fietsroutes en bijbehorende routeboekjes gereed. Daarnaast zal er eind dit jaar een nieuwe fietskaart voor West-Twente verschijnen en volgt begin 2017 de nieuwe fietskaart voor Salland. Houd deze website in de gaten voor meer up-to-date informatie.↵

Download/ bekijk aangepaste routekaartjes

• Download hier het aangepaste fietsrouetnetwerk in Salland
• Download hier het aangepaste fietsroutenetwerk in de gemeente Hellendoorn
• Download hier het aangepaste fietsroutenetwerk in de gemeente Rijssen-Holten
• Download hier het aangepaste fietsroutenetwerk in de gemeente Twenterand
• Download hier het aangepaste fietsroutenetwerk in de gemeente Wierden