Fietsknooppunten

Online routeplanner

Stippel uw route heel eenvoudig uit met de fietskaart 'Stap op in Salland'. Of plan uw route online via onze handige routemaker. Routemaker

Nieuwe Fietsnetwerkkaart Salland

Het fietsnetwerk Salland bestaat uit 520 kilometer aan bewegwijzerde routes. In dit netwerk kunnen fietsliefhebbers zelf eindeloos veel fietsroutes samenstellen met behulp van knooppunten. De Fietsnetwerkkaart geeft de fietser de mogelijkheid om zelf een route samen te stellen. Er kunnen routes gefietst worden van een aantal kilometers, met uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers. Het enige wat de fietser hoeft te doen, is de borden van knooppunt tot knooppunt te volgen. Daarnaast worden in het Fietsnetwerk Salland drie kant-en-klare beborde themaroutes vermeld te weten Rondje Salland, Rondje Sallandse Heuvelrug en Rondje Deventer. Elk rondje heeft zijn eigen identiteit en charme.

Update borden en panelen

Het fietsnetwerk is vernieuwd. Alle groen-witte knooppuntbordjes zijn aangepast aan de nieuwe situatie. U kunt met behulp van de kaart deze bordjes volgen en uw eigen route samenstellen. Onderweg komt u ook informatiepanelen tegen. Op dit moment wordt nog gewerkt om de routekaarten op de infopanelen te vervangen naar de nieuwe situatie. Dit zal eind juni klaar zijn. De bordjes van de rondjes; rondje Deventer, rondje Salland en rondje Sallandse Heuvelrug worden geplaatst en hangen er begin juni.

U kunt dus gewoon de routes fietsen met behulp van de knooppunten op de kaart.

De Fietsnetwerkkaart Salland is verkrijgbaar bij de Tourist info's/VVV's en in de webwinkel voor €5,95.

Aspergefietsroutes Deventer en Raalte

Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van de landgoederen en de heerlijke producten uit de streek. Tijdens het aspergeseizoen kunt u onderweg heerlijke verse asperges kopen bij één van de Sallandse Apergetelers.

Er zijn twee aspergeroutes beschikbaar:

  1. Aspergefietsroute Deventer 25km/ 37km/ 51km
  2. Aspergefietsroute Raalte 41km

De fietsroutes zijn te verkrijgen bij de Tourist Info's/VVV's voor €1,50 per route.