Kloostertuin Nieuw Sion

Kloostertuin

Adres
Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen

Kloostertuin Nieuw Sion

In Kloostertuin Nieuw Sion worden groenten en kruiden geteeld op de plek waar de monniken ruim 100 jaar in levensonderhoud hebben voorzien.

In het voorjaar van 2018 is de groentetuin bij klooster Nieuw Sion opnieuw in gebruik genomen voor de teelt van aardappelen, groenten en klein fruit.

Op bijna 4.000 m2 wordt op biologische wijze geteeld, dus zonder gebruik van kunstmest of andere chemische middelen. Mocht u als vrijwilliger willen meehelpen in de tuin, kunt u mailen naar a.kranenburg01@hetnet.nl

Wij verkopen producten uit de tuin tijdens de uren dat het klooster is opengesteld voor bezoekers (elke middag van 14.00 tot 17.00 uur).

Wij verkopen producten uit de tuin, tijdens de uren dat het klooster voor bezoekers is opengesteld.

Lijdenstijd in Europa

Aanvang
Locatie
Kloostertuin Nieuw Sion, Diepenveen

Vocaal ensemble Trajecti Voces o.l.v. Dirkan Horringa komt met een prachtig programma met de mooiste en droevigste passiemuziek van onbekende componisten in een uitgelichte Kloosterkerk op de verstillende locatie van Nieuw Sion in Diepenveen. In dit programma klinkt van de Noor Ola Gjeilo zijn Ubi caritas, van de Hongaar Lajos Bárdos zijn Popule meus. De Letse componist Rihards Dubra is vertegenwoordigd met zijn indringende Miserere mei en Eripe me. De Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc kunnen uiteraard niet ontbreken in dit programma.

Stabat Mater van Pergolesi

Aanvang
Locatie
Kloostertuin Nieuw Sion, Diepenveen

Het Pergolesi Ensemble voert op Goede Vrijdag het Stabat Mater uit van Pergolesi in de sfeervol verlichte Kloosterkerk in de verstillende omgeving van klooster Nieuw Sion. Het Pergolesi Ensemble staat onder leiding van alt/mezzo Marianne Selleger. Naast haar zingt sopraan Wendeline van Houten. Bijzonder bij het begeleidend instrumentaal ensemble is dat er saxofoons in plaats van strijkers gebruikt worden.