Mountainbike netwerk Salland

De mountainbike routes in Salland zijn afwisselend. Soms technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even recht op zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap. Het MTB netwerk Salland bestaat uit diverse routes. Via verbindingsroutes zijn deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek.**

  • Wechelerveld route (4 km)
    De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud excercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours. Klik hier om de routekaart te downloaden.

Concept route Oostermaat 2.2 mountainbike netwerk Salland
https://ridewithgps.com/routes/26701544

  • IJsselland route (ca. 30 km)
    Veel single-track door de bossen en de landgoederen rondom Deventer. Klik hier om de routekaart te downloaden.

  • Salland route (ca. 34 km) Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulissenlandschap en langs het Overijssels kanaal. Via verbindingsroutes worden deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek. Klik hier om de routekaart te downloaden.

Mountainbike netwerk op de Sallandse Heuvelrug

Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde ATB-routes. De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Holten.

Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 km., of om vanaf de weg Raalte/Nijverdal terug te gaan dit is 30 km. Klik hier voor de routekaart van de blauwe route Holten.

De paarse route loopt door het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug, over de Hellendoornseberg. Deze route kan als uitbreiding op de blauwe route gereden worden. Deze paarse route is 18 kilometer lang. Dit kan vooral, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus (30 km.) is 185 meter. Klik hier voor de routekaart van de paarse route Hellendoorn.

MTB Route Rijssen

De MTB route Rijssen voert door het grote natuurgebied De Borkeld, dat bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. Het terrein is glooiend: de hoogste top is de Friezenberg ligt (40 meter). Het is een pittig parcours met veel klimmetjes, keren, klauteren, draaien en afdalen. Er zit geen tien meter vlak terrein tussen. Klik hier om de routekaart te downloaden