De Hellendoornse Waterroute

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  35,6 km
 • Duur

  2:22
 • Verbrande calorieen

  1778 kcal
 • Knooppunten

  39
 • Locaties

  8

Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

Startpunt

De route begint bij knooppunt 55. Dit is bij het station in Nijverdal.

 1. Botenhuis Enterse Zomp

  Botenhuis Enterse Zomp

  Enterse Zomp

  In de zomermaanden, van 10 juli t/m 1 september 2018, zijn de zogenaamde "Vaste Vaarten". Dan kunt u van dinsdag t/m zaterdag elk uur varen van 11.00 t/m 16.00 uur zonder te reserveren.

 2. Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg, aan de Regge heeft een rijke historie als het gaat om veldslagen en oorlogen. Van het kasteel zijn slechts de verhalen bewaard gebleven, maar de herbouwde contouren van de gracht zijn nog wel te zien. Op het terras van Schuilenburg kunt u genieten van een kopje koffie.

 3. Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  U bent van harte welkom op het Rustpunt. Het zelfbedieningsterras is open als het bord aan de weg staat. Koffie, thee, limonade met een heerlijke plak huisgemaakte cake staan voor u klaar. Naar wat het seizoen te bieden heeft worden produkten van eigen erf verkocht.

 4. De `Driesprong`

  De `Driesprong`

  De Driesprong

  Eetcafé de Driesprong is gevestigd in Lemele. Lemele is een klein plaatsje gelegen aan de voet van de Lemelerberg in de gemeente Ommen.

 5. Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Pure verwennerij in het buitengebied van Hellendoorn. Bij restaurant De Hazelaer (gelegen op vakantiepark Hof van Salland) geniet u dagelijks van koffie, thee, andere drankjes en appeltaart. De keuken is van donderdag t/m maandag open voor lunch en diner, met volop streek- en seizoensgerechten.

  Openingstijden

  Openingstijden keuken: do t/m ma 12.00 uur - 21.00 uur (di en wo gesloten; tijdens (school)vakanties extra open)

 6. Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Pure verwennerij in het buitengebied van Hellendoorn. Bij restaurant De Hazelaer geniet u dagelijks van koffie, thee, andere drankjes en appeltaart. De keuken is van donderdag t/m maandag open voor lunch en diner, waarbij u volop geniet van streek- en seizoensgerechten. Gelegen op Hof van Salland

 7. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vindt u alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 8. Memory Oorlogs en vredesmuseum

  Memory Oorlogs en vredesmuseum

  Memory Museum

  In het oorlogsmuseum beleeft u als bezoeker stap voor stap de periode 1935-1945 en krijgt zo een realistisch beeld van deze tijd. Te midden van levensechte diorama's kunt u met alle zintuigen de oorlog ervaren. www.memorymuseum.nl.