Herfst! Op zoek naar de mooiste paddenstoelen

18 oktober

Eén van de mooiste periodes om de natuur in te gaan, is de herfst! Ga daarom op zondag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een wandeling op De Sprengenberg. Onze paddenstoelenexpert vertelt je alles over verschillende soorten paddenstoelen; van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje en de aardappelbovist.

Eén van de mooiste periodes om de natuur in te gaan, is de herfst! Ga daarom op zondag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een wandeling op De Sprengenberg. Onze paddenstoelenexpert vertelt je alles over verschillende soorten paddenstoelen; van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje en de aardappelbovist. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten.

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst na een wat nattere periode laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor: voor de een moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen. Wandel mee met de boswachter en ontdek ze allemaal!

Deze excursie is alleen voor volwassenen.

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/de-sprengenberg.

Wanneer

-

Prijzen

Prijs voor leden
€ 7,00
Prijs voor niet-leden
€ 10,00

Deze excursie is alleen voor volwassenen. Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/de-sprengenberg.

Contactinformatie

Erve de Pas
Molenweg 2
7448 RE Haarle