De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Zandbak op het Grote Kerkhof

Op het Grote Kerkhof kunnen kinderen spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak. De toegang is gratis voor iedereen! Om veilig te spelen dien je zelf emmertjes en schepjes mee te nemen. De zandbak is tijdens de zomermaanden elke dag geopend. ’s Avonds wordt de zandbak afgesloten door ondernemers aan het Grote Kerkhof. Het spreekt voor zich dat volwassenen in en om de zandbak 1.5 meter afstand houden.

De gigantische zandbak op het Grote Kerkhof is een initiatief van de gemeente Deventer. Volgend jaar wordt het Grote Kerkhof verbouwd en opnieuw ingericht. Dit is onderdeel van project Lebuinuspleinen. Om het Grote Kerkhof tot de verbouwing levendig te houden, organiseert de gemeente de komende tijd regelmatig activiteiten op het plein. De zandbak op het Grote Kerkhof is de eerste grote zomeractiviteit dit jaar.