Rijssens Leemspoor

Maak een ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel

11 juli - 22 augustus

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg is eenvoudig te vinden. Vanaf hier kun je, elk heel uur, een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Rijdagen en -tijden

De trein vertrekt elke zaterdag vanaf 4 april tot en met 31 oktober. In de zomervakantie (van 11 juli tot en met 22 augustus) en de herfstvakantie (11 oktober tot en met 24 oktober) rijdt de trein ook op dinsdag en donderdag. Vertrek om 13.00, 14.30 en 16.00 uur vanaf de loods aan de Markeloseweg 78b.

I.v.m. het coronavirus willen graag dat je bij aankomst het registratieformulier invult zodat we je bij een onverhoopte corona-uitbraak kunnen informeren.

Wanneer

11 jul - 22 aug 2020
  • elke dinsdag: - uur
  • elke donderdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 5,00

.Kinderen onder de drie jaar reizen gratis mee

Contactinformatie

Rijssens Leemspoormuseum
Markeloseweg 78b
7461 EE Rijssen