De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Accordeon Duo Toeac

Accordeon Duo speelt op 23 februari in de Dorpskerk te Bathmen. De dames hebben al veel prijzen o. a in het Pr. Christina Concours,Ze spelen in binnnen- en buitenland.

Op zondag 23 februari zal Accordeonduo Toeac een concert geven in de Dorpskerk te Bathmen. René Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 een duo. Beide dames studeerden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ronald van Overbruggen en aan "The Royal Danish Academy of Music" in Kopenhagen. Daar rondden zij in 2015 de solistenopleiding af. In Denemarken werken de beste accordeondocenten", leggen de dames uit. "De accordeon staat in Nederland bekend als een suf instrument, maar dat is in Kopenhagen helemaal niet het geval. Je treft er een grote klas met accordeonisten aan die allemaal zeer goed zijn Toeac geeft concerten in binnen- en buitenland o.a. in Indonesië, Zuid-Afrika, China, Engeland en Turkije. Zij behaalden vele prijzen o.a. op het Prinses Christina Concours, het Novam Accordeonconcours, Grand Prix International (Frankrijk) en een finaleprijs op het Grachtenfestival. Het programma in Bathmen heet "Moving Rhythms", accordeon maar dan anders. Bij TOEAC is het café aan de haven verder verwijderd dan ooit. Met werken van o.a. Piazzola, J. S. Bach, Bargielski ,Stravinsky en Tsjaikovsky