De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Liefdesverhalen met Peter Drost

Op 14-2 komt acteur Peter Drost liefdesverhalen voorlezen in Theater Bouwkunde. Van onder anderen Remco Campert. Aanvang: 20.30 uur. Programma van Uitgelezen Verhalen, al voor het zesde seizoen in Theater Bouwkunde.

Op vrijdag 14 februari is de 22e editie van Uitgelezen Verhalen, in Theater Bouwkunde Deventer. Als acteurs treden op de Deventenaar Peter Drost en de Amsterdammers Margo Dames en Yardeen Roos. Zij komen de knapperigste liefdesverhalen voorlezen – het is immers Valentijnsdag. Het duo Clazzi verzorgt de muziek, bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp. Samenstelling en presentatie ligt in de vertrouwde handen van Pieter van Scherpenberg. De voorstelling vindt plaats tijdens de landelijke Week van het Korte Verhaal.

Tijdens deze voorstelling zijn verhalen te horen van: A.L. Snijders, Remco Campert, Maarten ’t Hart, Guy de Maupassant en Juan Gabriel Vásquez. De vertaler van de verhalen van Vásquez, Brigitte Coopmans, komt luisteren en geeft een interview op het podium. Aanvang: 20.30 uur, kaarten te bestellen via de website van Theater Bouwkunde.

Bij een avond van Uitgelezen Verhalen krijg je de fijnste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde acteursstemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. De voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Al voor het zesde seizoen in Theater Bouwkunde te zien en te horen!