De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Meet & Greet met Sinterklaas en zijn pieten

Wie heeft een leuke vraag voor Sinterklaas en durft die ook aan hem te stellen? Of wil je gewoon een handje geven, je mooiste tekening overhandigen of op de foto met Sinterklaas? Kom gezellig langs in het Huis van Sint en ontmoet de goedheiligman en zijn pieten.

Sinterklaas nodigt alle kinderen uit om een kijkje in zijn huis te komen nemen. Je mag dus bij hem op bezoek! Op woensdag 20 november, zaterdag 23 november, woensdag 27 november en woensdag 4 december is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden aan de Willem Alexanderstraat, in het pand naast BLOKKER.

De pieten zorgen voor gezelligheid en plezier met hun gekke fratsen. Een mooi versierde pietenkoets met tractor maakt deze middagen korte rondritjes door het centrum; iedereen mag mee en het kost helemaal niets. Daarnaast heeft de sinterklaascommissie het kunnen regelen dat de mooie boot van Sinterklaas de gehele periode kan blijven liggen bij de Wilgenweard. Kom gerust een kijkje nemen. De boot is ook ’s avonds mooi uitgelicht.

Maak je eigen lampion
Hebben jouw kinderen al een bouwplaat opgehaald? Deze liggen inmiddels klaar bij de lokale winkeliers. Bij alle winkeliers van Op Naar Nijverdal en het Huis van Sint ligt een bouwplaat van een speciale Sinterklaas Lampion klaar. Het is de bedoeling om deze lampion zo mooi mogelijk te kleuren, plakken en knippen, zodat je mee kunt doen met de lampionnenoptocht tijdens de speciale Uittocht op 6 december a.s. Doen dus…