De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Kijken en werken met ‘The Young Picasso’ bij ZINema

Op zondag 17 november kan de ware liefhebber van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso gaan genieten van de film ‘The Young Picasso’.

Dit is een film over zijn jonge jaren in de reeks ‘Exhibition on Screen’. Na de film is het tijd om zelf tijdens de workshop aan de slag te gaan met kunstenares Lidwien Rouweler en een werk te maken in de stijl van Picasso. Voordat u aan de slag gaat, is er nog even tijd voor koffie met krentenwegge in de theaterfoyer en kunt u een mini-expositie over Picasso bekijken in de ZINiN Bibliotheek, die voor deze gelegenheid geopend is.

Een van de grootste kunstenaars aller tijden
Pablo Picasso was onmiskenbaar de grootste kunstenaar ooit. Maar waar begon ooit zijn loopbaan en wat leidde ertoe dat hij zo groot werd? De film ‘The Young Picasso’ neemt u mee naar 1907 en de creatie van een nieuwe periode in de kunstgeschiedenis met het schilderij: Les Demoiselles d’Avonignon. Het was een schilderij wat de kunstwereld schokte maar ook onherroepelijk veranderde. Picasso was toen nog maar 25 jaar oud. Kijkt u naar dit boeiende verhaal en laat u verrassen.

Workshop met Lidwien Rouweler
De Nijverdalse kunstenares Lidwien Rouweler geeft na de film een workshop, die geheel in het teken komt te staan van Pablo Picassso. Lidwien heeft zich in de afgelopen maanden verdiept in het leven van Picasso en één ding weet ze zeker: u gaat een werkstuk maken met een knipoog naar Picasso. Geen directe kopie van zijn werken. Kleur en fantasie voeren de boventoon en alle deelnemers gaan naar huis met een prachtig werkstuk.

Expositie en opening ZINiN Bibliotheek
Vanaf vrijdag 1 november 2019 is er in de ZINiN Bibliotheek een mini-expositie te zien + een korte presentatie om alvast in de stemming van Picasso te komen. Tijdens de film en workshop op 17 november is de ZINiN Bibliotheek geopend van 12.00 uur tot 15.00 uur.

Kaarten reserveren en inschrijven voor de workshop
Kaarten voor de film ‘The Young Picasso’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. Ook kunt u zich via deze adressen inschrijven voor de workshop van Lidwien Rouweler.

Prijzen
Film: niet leden €9,- euro / leden €7,50 Workshop, inclusief koffie met krentenwegge: Niet leden €20,- / leden €17,50 Film + workshop: Niet leden € 29,- / leden € 25,

Indeling van de dag:
10.00 uur: inloop
10.30 uur: start film
11.15 uur: pauze van een kwartier
11.30 uur: vervolg tot 12.15 uur
12.15 uur: pauze met koffie en krentenwegge
De workshop bij Lidwien Rouweler start om 12.45 uur en duurt ongeveer twee uur.