'BLIK. Van conserven tot kunst'

15 okt 2019 - 1 mrt 2020

Blik is een veelzijdig metaal, kent vele technische en culinaire toepassingen en is geliefd bij designers. Wat velen niet weten is dat blik één van de best te recyclen verpakkingen is. De expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ vertelt over de Nederlandse eet- en drinkcultuur en toont de vele artistieke toepassingen van blik.

Dat blik van deze tijd is wordt ook binnen de gastronomie opgemerkt. Voedsel in blik wint aan populariteit en is soms verser dan groente bij de groenteboer. In het kader van de expositie zetten negen chef-koks culinaire hoogstandjes met voedsel uit blik op de kaart. Proef de gerechten in de restaurants, tijdens de blikproeverijen op zondag of probeer het thuis.

Wanneer

15 okt - 1 mrt 2020
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

€ 9,-/2,50

Contactinformatie

Museum De Waag
Brink
7411 BV