De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Open Dag Oudheidkamer Hoolt’n

Op zaterdag 21 september a.s. houdt de Oudheidkamer Hoolt’n weer een open dag voor donateurs en andere belangstellenden. Van 11.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom bij zowel de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat, als bij de opslagruimte ’n Spieker aan de Kerkhofsweg.

Tijdens de open dag wordt in de Oudheidkamer de expositie ‘Technisch gemak dient de mens’ getoond met gereedschappen en apparatuur die voor de mens in vroeger tijden het leven makkelijker maakten. Verder vindt een overzichtstentoonstelling plaats van het werk van Lammie Steenhuis-Wierenga, met diverse werken op het gebied van textiel. Ter gelegenheid van de open dag is er tevens een foto-expositie te zien over ‘Verdwenen winkels in Holten’, waaronder de oude Spar aan de Dorpsstraat en het winkelpand van Stokkers aan de Oranjestraat.

Aan het Zwartepad, naast de parkeerplaats aan de Kalfstermansweide, staat een traditionele kleedwagen, die voor deze gelegenheid het witte kleed als overkapping over de huif heeft. Deze oude boerenhuifkar dient tijdens de open dag ook als bewegwijzering naar de opslagruimte ’n Spieker aan de Kerkhofsweg. In deze opslagruimte bewaart de Oudheidkamer een grote verzameling historische voorwerpen en materialen die door de jaren heen vergaard zijn. Deze verzameling breidt zich nog steeds uit en bezoekers zullen ook nu weer verrast worden door de nieuwe aanvoer. Buiten bij het pand van ’n Spieker staat deze dag een oude T-Ford uit omstreeks 1924. Dit model staat symbool voor de lijnbussen waar destijds de pioniers van de OAD mee reden door de regio.

De Oudheidkamer nodigt een ieder uit voor deze dag om een kijkje te komen nemen op beide locaties, waar enthousiaste vrijwilligers klaar staan voor het geven van een rondleiding.