De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer: Atheïsme wereldwijd op Internet -atheism is not a crime-

We beginnen aan zevende seizoen van de maandelijkse Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer. Op de tweede donderdagavond van de maand 12 september doet Max Waterman (bestuurslid ASP) de aftrap met het onderwerp: Atheïsme wereldwijd op Internet 'atheism is not a crime'

Atheïsme wereldwijd op Internet 'atheism is not a crime'

Hoe worden de vrijzinnige, atheïstische, vrijdenkende gedachten verspreid over de wereld. Naast boeken en conferenties/rally’s is de rol van internet ook een breed toegankelijk medium waarin mensen via blogs/vlogs hun ongelovigheid en godsdienstkritiek wereldkundig maken. De verschillende atheïstische (v)blogs wereldwijd zullen de revue passeren. Als je uitkomt voor je atheïsme ben je niet in alle landen veilig. Zo kun je in vooral in Afrikaanse, Midden-Oosten en Aziatische delen van de wereld niet openlijk uitkomen dat je atheïst, agnost, vrijdenker bent en/of godsdienstkritiek geeft. Op grond van blasfemische wetgeving kan men in 27 landen als atheïst vervolgd worden, te maken krijgen met fysiek geweld en zelfs de doodstraf kan worden opgelegd. Aan de hand van verschillende YouTube fragmenten van onder anderen AronRa, Matt Dillahunty, Jacky Glenn en anderen zullen we ingaan op de duiding en verspreiding van het atheïstische gedachtengoed. Er is ook een opvallende stijging van agressie jegens niet-gelovigen in de Verenigde Staten. Er is sprake van anti-atheïstische kwezelarij en discriminatie wereldwijd.

Wil je meer weten over de achtergronden en de perspectieven van het atheïsme? Kom dan donderdagavond 12 september naar de Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede in de Fermerie te Deventer.

Op de maandelijkse vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer | Iedere tweede donderdagavond van de maand | 20:00 uur |De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer

Geef je op door een e-mailtje te sturen naar: vrijdenkersmeeting.deventer@asp-politiek.nl

Noteer ook al vast de andere donderdagen van het seizoen 2019-2020 in je agenda: 2019: 10 oktober, 14 november en eenmalig dinsdag 10 december. 2020: 9 januari, 13 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli.