De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Uitgelezen Verhalen op 17 september

[dit evenement staat al in jullie agenda, maar de verwijzing naar Bouwkunde werkt niet. Onderstaand nog wat specifieke info over de avond]

Verhalen vol verlangen op 17 september in Bouwkunde

Op 17 september hoor je mooie verhalen vol verlangen, voorgedragen door beroepsacteurs op het podium van Theater Bouwkunde, Deventer. Het zijn verhalen van vier klassieke schrijvers en een hedendaagse. Plus prachtige muziek. Het is de 20e editie van Uitgelezen Verhalen, literatuur ontmoet theater.

Er zijn ten minste vijf redenen om naar de voorstelling te komen:

  1. Actrice Eva Heijnen leest een vergeten en zeer omstreden verhaal van onze grote Carry van Bruggen (1881-1932): Aankomst in Indië.
  2. Acteur Marcel Faber doet voor de vijfde keer mee en leest een zeldzaam autobiografisch verhaal van Tsjechov: Schoonheden.
  3. Acteur Remco Melles kent veel verhalen van Bomans uit het hoofd en laat Juffrouw Prillewits tot leven komen.
  4. Muzikante Johanneke ter Stege komt zingen, wat altijd een feest is.
  5. Schrijver Mathijs Duyck en tekenaar Jelle Meys (foto) komen uit Vlaanderen om te vertellen over hun prachtboek De gelukszoekers (2018).

Een bij voorbaat onvergetelijke avond.

Kaarten zijn te koop bij Theater Bouwkunde (€ 13 / 11,50).