De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Appelpersdag

Oogstfeest

Oogstfeest met streekmarkt en veel activiteiten voor jong en oud. S middags is er live muziek, springkussen, appeltaartwedstrijd pompoen wedstrijd en er vertrekt ee hete lucchtballon.

In Herxen vindt op 4 oktober het oogstfeest “Appelpersdag” plaats. Op de Appelpersdag wordt de appel/peren oogst geperst tot sap door de sapmobiel uit Welsum. De hele dag worden er appels en peren geperst. Deelnemers leveren eigen appels in en nemen de appelsap zelf af. U bent van harte welkom om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Er is een gezellige streekmarkt. Er worden eigen verbouwde, bewerkte en/of gemaakte producten aangeboden; jam, appelmoes, pompoenen enz. Maar ook creatieve huisvlijt en kunst. Weet u wie de lekkerste appeltaart van Herxen heeft gebakken en wie de grootste pompoen heeft gekweekt? U bent van harte welkom.