De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Ontmoet boswachter & schaapskudde op De Sprengenberg

Meer weten over schapenbegrazing en de mooie effecten ervan op de Natuur? Boswachters van Natuurmonumenten staan vandaag tussen 11.00 en 15.00 uur tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg op De Sallandse Heuvelrug om tekst en uitleg te geven.

Meer weten over schapenbegrazing en de mooie effecten ervan op natuur? Boswachters van Natuurmonumenten staan vandaag tussen 11.00 en 15.00 uur tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg op de Sallandse Heuvelrug om tekst en uitleg te geven. Heb je wat langer de tijd, loop dan even met ze mee en zie wat beheeringrepen als heidebranden en tijdelijke akkers als effecten hebben voor het leven op de heide. Grazen voor natuur Schapen op de heide, met herder en honden. Een mooi nostalgisch plaatje én onmisbaar voor gezonde heide. Schapen zorgen er namelijk met hun gegraas voor dat heide gezond blijft én ze houden ook nog eens jonge boompjes kort. Ook verspreiden schapen in hun vacht de zaden van uitgebloeide kruiden naar nieuwe groeiplaatsen en stimuleren met hun mest het bodemleven. Planten, insecten en vogels hebben hier enorm veel baat bij! Hoe kom je bij de kudde? De kudde graast op de heide tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg, maar helaas kunnen we nu nog niet zeker zeggen waar precies. Vanaf Erve De Pas wandel of je fiets je er binnen 10 minuten heen. Samenwerken aan heideherstel Natuurmonumenten werkt de komende jaren, samen met Provincie Overijssel en Staatsbosbeheer, aan heideherstel. We doen dat door heide uit te breiden en door schapenbegrazing, maaien, branden en bekalken van de heide. Zie ook: www.sallandseheuvelrug.nl/heideherstel.