De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Stadswandeling Rijssen

nieuw

Het Stadsgidsengilde van het Rijssens Museum gaat officieel van start met stadswandelingen door het centrum van Rijssen.

Start
De stadswandelingen starten steeds bij Brasserie-Uit waar onder het genot van een kop koffie of thee de stadswandeling wordt ingeleid. De stadswandelingen zijn zowel geschikt voor Rijssenaren als toeristen. De gidsen zullen rekening houden met de samenstelling van hun groep.

Data
In de zomermaanden juli, augustus en september worden steeds op de dinsdagavond en de zaterdagmiddag een stadswandeling gehouden, waarbij steeds een andere stadsgids als gastheer-rondleider optreedt.

Aanmelden
Wie op dinsdagavond of zaterdagmiddag wil deelnemen kan zich per e-mail aanmelden op stadswandelingen@rijssensmuseum.nl. De kosten bedragen € 5,00 per persoon inclusief de kop koffie/thee vooraf bij Brasserie-Uit. Groepen kunnen zich ook aanmelden. Een groep bestaat uit minimaal 6 personen en maximaal 19 personen. Per groep wordt € 25,00 gevraagd en daar komt de € 2,50 voor de koffie/thee vooraf bij Brasserie-Uit dan nog bij. Telefonisch aanmelden kan dus per e-mail en bij de balie van het Rijssens Museum 0548 514 261 of persoonlijk bij de balie. De wandeling eindigt ook weer bij Brasserie-Uit waar voor eigen rekening nog iets kan worden gebruikt. Daarbij serveren Peter en Marit van Brasserie-Uit dan een gratis hapje.

Levend verleden
Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum is bijzonder blij met het initiatief van Joop Voortman. “We kunnen toeristen en Rijssenaren van alles vertellen over de geschiedenis van Rijssen ín ons museum. Maar dan blijf je toch op één locatie waar je het moet doen met afbeeldingen, voorwerpen, instructieve films en dergelijke. Het gaat allemaal meer leven als je naar buiten gaat en in de stad zelf de historische sporen, voorwerpen en gebouwen in het echt ziet. Ter plekke kun je er dan iets bij vertellen, waardoor het verleden weer tot leven komt. We hopen dat er een soort wisselwerking op gang komt van mensen die door de stadswandeling ook naar ons museum komen om nóg meer over Rijssen te weten te komen. Andersom hopen we in het museum ook mensen enthousiast te maken voor de stadswandelingen.”