De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Dag maan, hallo zon

Dag maan, hallo zon! Stap vroeg uit je bed voor deze ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. De boswachter neemt je mee door de bossen naar de heidevelden, waar je bij helder weer de maan ziet ondergaan terwijl de zon opkomt.

Een prachtig moment van de dag: de mystieke sfeer van dat moment waarop de dag het duister verdrijft, de geluiden van het ontwaken van de natuur.

Binnenprogramma
Afhankelijk van weersomstandigheden bezoek je het planetarium of de koepel met telescopen. Sterrenwacht Hellendoorn geeft je een presentatie over maan en de zon en andere weetjes over het heelal. De boswachter vertelt je kort over het nachtelijk leven en het belang van het donker én het licht in de natuur. De volgorde van de programma onderdelen zijn mede afhankelijk van het weer.

Ontbijt-arrangement
Maak je ochtend compleet en boek je ontbijt er vast bij!

Aanmelden via de website