De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

ZOMER MET DE URKER MANS FORMATIE

Urker Mans Formatie zingt in Nijverdal

Op vrijdag 12 juli 2019 treedt de Urker Mans Formatie op in De Regenboog in Nijverdal. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, brengen werken ten gehore van hun nieuwe cd ‘ZING’ die zojuist is uitgebracht.

Enkele titels daarvan zijn: ‘Rust, Spirit of the living God en Four books in the bible.’ Nieuw in het klassieke genre zijn: Luctor et Emergo, Le Seigneur en Près du Fleuve..’ Een verzamel-cd met de titel OP REIS met veelgevraagde hoogtepunten werd eerder uitgebracht.
De titel verwijst onder andere naar haar concertreizen in Canada. Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid vormt hij een geheel van de stemmen en werkt aan beleving. De vaste begeleider is Mark Brandwijk die zowel orgel als vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo’s de boventoon. Twee zangers bespelen een instrument waardoor het programma nog dynamischer wordt. Het gaat om een taragot en een altviool.

Een concert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.