De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

OpStap

op de Lemelerberg

Landschap Overijssel verzorgt de komende maanden een aantal bijzondere ‘Op Stap’ excursies. Op 25 juli en 22 augustus 2019 om 19.00 uur op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied.

De wandeling start bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat.

De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Aanmelden is niet nodig iedereen is van harte welkom op deze excursie.

De OpStap excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.