De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Sallands Mooiste weekend

Ook dit jaar organiseert de Haarlese Wieler Club SaMo voor alle liefhebbers een 2-daags fietsevenement: Sallands Mooiste Fietsweekend! Dit is twee dagen genieten van diversiteit, uitdaging, sportiviteit op fietsgebied en de sfeer en gastvrijheid van Salland.

Deze unieke ervaring, daar wil jij bij zijn!

Zaterdag 6 juli “de ronde van Haarle”.
Zaterdag organiseren we in samenwerking met CC’75 “de ronde van Haarle” een officiële wedstrijd voor jeugdrenners met KNWU licentie. Tussendoor vindt de Dikke Banden Race plaats, een wedstrijd voor minder ervaren maar niet minder fanatieke jeugdrenners.
In de ochtend zal deze kracht metingen plaats vinden in ons dorp Haarle en zullen de renners, één of meerder plaatselijke rondes rijden. In de middag start de oudere jeugd, nieuw is dat het parcours is uitgebreid met een omloop van 10 km buiten het dorp.
Afhankelijk van de categorie waarin de renners uitkomen zullen zij één of meerder omlopen en plaatselijke rondes rijden.

FUNklasse
Nieuw dit jaar is de FUNklasse, geen licentie en toch een keer een echte wielerwedstrijd rijden?
Dan zijn de FUNklasse wedstrijden echt iets voor jou! De FUNklasse is er voor beginnende renners die af en toe een wedstrijd willen rijden, alleen een basislidmaatschap KNWU of NTFU zijn vereist.

Op zaterdag zijn voor alle bovengenoemde wedstrijden de start en finish op de Kerkweg en zal de prijsuitreiking plaats vinden op het Kerkplein, dus een uitstekende plek voor publiek om de wedstrijden te volgen, catering aanwezig.
Parkeergelegenheid is er aan de Haarleveldweg 1, 7448PP Haarle, volg lokaal de P-borden!

Zondag 7 juli “Sallands Mooiste”
Met haar 8e editie is Sallands Mooiste ondertussen een begrip bij fiets liefhebbers en publiek.
De mooie gevarieerde omgeving van Salland, een brede keuze aan tochten en uitdaging, een goede organisatie met enthousiaste vrijwilligers en veel gezelligheid kenmerken dit evenement.
Daarnaast zijn er op de routes diverse rust en verzorging punten welke ook toegankelijk zijn voor publiek.
Sallands Mooiste heeft dan ook de kwalificatie “Extra goed geregeld” van de NTFU.

MTB route
Dit jaar zijn de MTB routes aangepast, afstanden zijn 25, 45, 60 en 80 km.
Een Time Trail is mogelijk op de afstanden 45, 60 en op de 80 km zelfs 2x Time Trail mogelijk.
Ga de uitdaging aan met jezelf of geniet van de fantastische natuur in je eigen tempo het kan allemaal!

Tourtochten
De routes voor de Tourtochten zijn helemaal vernieuwd, afstanden zijn 75, 100 en 140 km.
Dit jaar op de route een keuze moment voor Easy or Extreme. Extreme is voor rijders die nog een extra uitdaging willen met een klimmetje en wat extra hoogte meters pakken.
De 75 km route is ook geschikt voor Handbikers!
TIP! Misschien wil je een keer een echte wielerwedstrijd rijden dan is de FUNklasse op zaterdag echt iets voor jou!

Familie tocht
Voor de familie tocht is een route van 35 km uitgezet in de prachtige omgeving van Salland. Deze tocht staat garant voor lekker onbezorgd fietsen en genieten van de omgeving.
Ook is deze 35 km tocht geschikt voor Handbikers!

Zondag 7 juli
Op zondag is er gelegenheid voor bedrijventeams om deel te nemen aan een tocht naar keuze. Samen met je collega's genieten van een mooie tocht met VIP-behandeling! En natuurlijk na afloop gezellig bijkletsen op ons wielerterras.

Voor diegene die nog fiets kleding nodig zijn is er een stand met SaMo kleding.
In de stand kan men de kleding bekijken en eventueel bestellen zodat je weer een seizoen goed gekleed op de fiets zit.

Start en finish zondag
Op Zondag is de Start en Finish bij Sportorant Sprengendal. Het terrein is in gericht als één groot wieler terras met muziek en catering.
Een gezellige plek waar deelnemers en publiek gezellig kunnen napraten. Er is een bewaakte fietsstalling aanwezig zodat men onbezorgd kan genieten.
Parkeergelegenheid aan de Raalterdijk 20, 7448RB Haarle, volg lokaal de P-borden!

Voor gedetailleerde informatie en inschrijving: www.sallandsmooiste.nl