OpStap

Op en langs de Regge; Varen en Wandelen

Landschap Overijssel verzorgt de komende maanden een aantal bijzondere ‘Op Stap’ excursies op en langs de Regge. Op 19 juni, 17 juli, 17 augustus en 21 september is er een combinatie van een wandel- en vaarexcursie met de Enterse Zomp vanuit Rijssen.

Voor deze bijzondere excursie is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden via de website van Landschap Overijssel. Voor de gecombineerde wandel-vaarexcursie betaalt u € 13- en als donateurs van Landschap Overijssel € 8,- De exacte startlocatie van deze excursie ontvangt u na aanmelding. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Tijdens deze bijzondere Op Stap excursie bekijken we de Regge van twee kanten; van de oever en vanaf het water. De excursie start op de Zomp vanuit Rijssen. Onderweg vertelt de schipper over de cultuurhistorie van dit type schip. Een landschapsgids van ons wandelt vervolgens mee langs de oevers van de Regge richting Exoo. Onderweg komen bijzonder planten en dieren aan bod in deze ongerepte natuur. Bijvoorbeeld de ijsvogel heeft dit waterrijke gebied als zijn leefomgeving. De wandeling is ongeveer 2,5 km. Stevig schoeisel en enige lenigheid is hierbij wel wenselijk omdat het modderig kan zijn en er over een hekje met opstapje geklommen moet worden. Vervolgens vaart men terug met de Zomp naar het startpunt van de excursie. De totale duur van deze excursie is zo'n 2 uur (waarvan 45 minuten varen). U bent van harte welkom op deze prachtige excursies. Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de vaarexcursie op www.landschapoverijssel.nl