De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Galoppade Heeten 2019 - Hippische Kampioenschappen Overijssel

Overijsselse Kampioenschappen voor paarden & pony's

Het prachtige Landgoed Groot Zwaaftink is gedurende drie dagen het decor van de Galoppade 2019 in Heeten, de hippische kampioenschappen van Overijssel. Daar wordt dan om de titels gestreden in diverse klassen en disciplines als springen, dressuur en vier- en zestal zowel voor paarden als pony’s.

Veelzijdige paardensport op Galoppade Heeten 2019 Het prachtige Landgoed Groot Zwaaftink is gedurende drie dagen het decor van de Galoppade 2019 in Heeten, de hippische kampioenschappen van Overijssel. Daar wordt dan om de titels gestreden in diverse klassen en disciplines als springen, dressuur en vier- en zestal zowel voor paarden als pony’s. De allerkleinste paardensporters openen de strijd op vrijdagochtend 26 juli in de Bixie. Met hun kleine pony’s laten ze op speelse wijze zien wat ze samen al kunnen zowel in de dressuur als het springen. Ook worden de hoogste dressuurklassen voor de paarden in de basissport (Z2 en ZZ-licht) op deze ochtend verreden en de beste combinaties rijden dan hun Kür op Muziek in de middag. Aansluitend wordt de teamdressuur (viertallen) kür op Muziek verreden. Op zaterdag 27 juli komen de paarden aan de start. De finales van de meeste dressuurklassen worden verreden, evenals het springen voor paarden in alle klassen en de verenigingsonderdelen. Zaterdag 3 augustus is de Galoppade voor de ponyruiters waarbij alle kampioenschappen op één dag worden verreden. Hierbij moet u denken aan dressuur en springen in alle klassen, vier- en zestallendressuur en verenigingskampioenschappen. Het belooft een spannende strijd te worden aangezien tijdens deze kampioenschappen ook startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen zijn te verdienen. Verder is er een gezellig strodorp met bezigheden voor kinderen zoals een knuffelhok met dieren. Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten.