De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Deventer, Stad van de IJssel

Maak een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. De IJssel is bepalend voor het aanzicht van Deventer. Daarom staat deze ook centraal in Museum De Waag.

Van het moment dat de missionaris Lebuinus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Maak kennis met de vele verhalen en ontmoet inspirerende inwoners die ieder op eigen wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad.

Vondsten uit de IJssel Deze zomer zijn er veel archeologische vondsten gedaan in rivier de IJssel, mede door de lage waterstand in het afgelopen jaar. Allerlei interessante voorwerpen uit het dagelijks leven van keramiek, metaal, hout, leer en bot kwamen naar boven. Niet alleen is er een overvloed aan fragmenten te zien tijdens deze tentoonstelling, maar ook het verhaal achter de meest bijzondere vondsten.

Rondleiding: elke donderdag en zondag om 14.00 uur, gratis voor museumbezoekers Extra: Nederlandse audiotour en Engelse handout beschikbaar