De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Zomersemarktdag met bottermarkt en warenmarkt

Deze folkloristische markt in combinatie met de wekelijkse warenmarkt trekt altijd veel bezoekers. Op de markt krijgen belangstellenden, waaronder heel veel toeristen, traditiegetrouw uitleg over de streekgerechten en -gebruiken. Verder kan men genieten van de oude boerenambachten zoals mutsen maken, spinnen, manden maken, kantklossen, kralen breien, letterdoeken borduren en klompen maken. Erg populair is het kraampje met de kruudmoes. Het streekgerecht kan volop worden geproefd.

Kom het zelf proeven, niet alleen voor de kwaliteitsvolle producten, maar zeker ook vanwege de gezellige ambiance en de bevlogen streekproducenten die graag over hun bedrijf en producten vertellen. Streekproducenten presenteren hun aanbod. Van ezelinnenmelk tot biologische likeuren en van ambachtelijk vlees tot heerlijke Sallandse ijstaarten! Voor liefhebbers van biologische- en ambachtelijke streekproducten is het daarom lastig om op de Sallandse Streekmarkt met lege handen naar huis te gaan. Voor het hele gezin is de Sallandse Streekmarkt een leuke markt om te bezoeken, voor kinderen zijn er een aantal leuke activiteiten én natuurlijk kan je daarna nog heerlijk winkelen in het centrum!

De Sallandse Bottermarkt is alle woensdagen in augustus in het centrum van Raalte,