De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Miglia Daventria

Dé benefietrally van Deventer en Oost Nederland, voor en met het Deventer Rode Kruis. De opbrengst van de rally wordt in 2019 besteed om Deventer stadsgenoten met een beperking te laten deelnemen aan de openingsavond van het grootste stratenfestival in Europa, Deventer op Stelten.

De Miglia Daventria is een benefiet-oldtimerrally, georganiseerd door Rotaryclub Deventer. Het goede doel wordt jaarlijks bepaald door de communityservice commissie.

Er rijden verschillende klassen: Sportklasse - een echte wedstrijd op hoogwaardig rallyniveau! De Sportklasse is bedoeld voor auto van vóór 1980. Deze equipes rijden een langere route bij een iets hogere gemiddelde snelheid. Tourklasse - vooral voor de fun! De Tourklasse staat open voor inschrijving met alle auto’s, ook moderne auto’s. Sponsorklasse - Jong gehandicapten een onvergetelijke dag bezorgen! De Sponsorklasse staat open voor inschrijving van alle auto’s, zolang er maar tenminste 3 zitplaatsen in de auto zijn. U als equipe krijgt nl. een jongere met een beperking als ‘eerste navigator’ toebedeeld, zodat u met 3 (of soms 4 equipeleden) start.

De vele enthousiaste reacties van deelnemers, stewards, en publiek maakt dat we de overtuiging hebben hard op weg te zijn dé benefietrally van Overijssel te worden. De enqueteresultaten geven ons daarin gelijk. Met de afgelopen 8 edities hebben we ruim EUR 90.000,- bijeen gebracht.

De opbrengst van de rally wordt in 2019 besteed om Deventer stadsgenoten met een beperking te laten deelnemen aan de openingsavond van het grootste stratenfestival in Europa, Deventer op Stelten. Mensen mee laten doen, maar die dat zonder hulp niet meer kunnen. We regelen bijzonder vervoer, en alles wat er bij zo'n feestelijke avond komt kijken.