De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Fascinatie

Het Platform Deventer Kunstenaars organiseert een grote expositie in de Bergkerk in Deventer. Het thema van de expositie is Fascinatie. Vierendertig kunstenaars hebben voor deze tentoonstelling werken gemaakt over een gedeelde fascinatie.

De kunstenaars die aan de wieg van deze expositie hebben gestaan zijn Tineke van den Eerenbeemd en Chris Semmelink. Tineke; “Chris en ik wilden graag een nieuwe uitdaging aangaan: kunstenaars bij elkaar brengen, informatie delen, elkaar inspireren, van en met elkaar leren, vernieuwen. Vandaaruit ontstond het idee voor het thema “fascinatie”. Iedere kunstenaar heeft wel iets specifieks… materiaal, gereedschap, thema’s die steeds terug komen, taal, een andere kunstenaar die je fascineert…” Chris vult aan: “We wilden een expositie waarbij niet zozeer een “opgelegd” thema de inhoud zou bepalen, maar juist vanuit een specifieke interesse/fascinatie van de kunstenaar zelf. En dat die kunstenaar vast wel iemand kent met wie hij die interesse deelt en dat die iemand niet per se ook een beeldend kunstenaar hoeft te zijn. Maar wel iemand met een artistiek métier.”

Platform Deventer Kunstenaars Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging van professionele beeldend kunstenaars. Het platform heeft zo’n 30 leden. Het platform wil zich meer open te stellen naar “de buitenwereld”. Daarin past het dat een lid van het platform juist iemand “van buiten” kiest om de duo-verbintenis aan te gaan. Mooi is dat daarmee de diversiteit van de expositie groter wordt, omdat er een hele groep nieuwe mensen meedoen. Chris: “En het leek ons goed om ook aan “de buitenwereld’ te laten zien wat uit zo’n samenwerking kan komen. Het gaat om openstellen, verbinden en laten zien wat een gedeelde fascinatie kan opleveren.”

Elke dag is een van de deelnemende kunstenaars van 14.00 - 16.00 uur aanwezig om een toelichting te geven op de tentoongestelde werken. Bij de balie van de Bergkerk is een boekwerk te koop, waarin de toelichting van de kunstenaars op hun fascinatie terug te lezen is. Deze is te koop voor slechts € 3,-

Kunst & Cultuur Bergkerk Expositie ‘Fascinatie' Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer www.deventerkunstenaars.nl