De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Leemspoormuseum Rijssen

Treinrit

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg is eenvoudig te vinden. In de restauratie kun je genieten van een heerlijke kop koffie/thee met lekkers en kun je de verschillende souvenirs bekijken. Vanaf de station brengen wij je over een fraai bostraject naar het Station Koerbelt. Op dit station kun je alleen tijdens bijzondere rijdagen opstappen. Het materieelpark bestaat uit o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast. Heel geschikt als uitstapje voor het gezin of met vrienden, maar ook als onderdeel van een familiedag, bedrijfsuitje. buurtfeest, enzovoorts