De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Expositie “Kinderen van Afrika”

Van 1 juni tot 1 oktober worden in de dependance van het Kulturhus aan de Tuinstraat foto’s geëxposeerd van Hans Wissink uit Holten. De expositie heeft als titel “Kinderen van Afrika”.

Hans heeft deze foto’s gemaakt tijdens zijn reizen door een aantal Afrikaanse landen. In 1998 maakte hij zijn eerste reis naar Gambia en Senegal. In de jaren daarna volgende nog reizen naar Mali, Burkina Faso, Egypte, Ethiopië, Ghana, Togo en Benin. Een paar van deze landen heeft hij meermalen bezocht. Vooral Mali en Ethiopië hebben diepe indruk op hem gemaakt. Vanwege de landschappen, maar vooral ook vanwege de mensen die er wonen. Arm, maar vriendelijk en gastvrij. En prachtig om te fotograferen. Helaas is in de afgelopen jaren de situatie in een aantal van deze landen drastisch gewijzigd. Het is er minder veilig geworden. Daarom zit een nieuwe reis naar Afrika er niet meer in