De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Expositie 'Technisch gemak dient de mens'

In de expositie zijn allerlei gereedschappen en apparatuur te bewonderen die het leven van de mens aangenamer en makkelijker maakten in vroegere tijden.

Zo zien we gereedschappen, die in diverse beroepen werden gebruikt, zoals de handboor van een timmerman, gereedschap van de schoenmaker, de boor van de tandarts, stempels van de leerbewerker, het materiaal van de rietdekker, typmachines van het kantoor, de karnton van de botermaker. Ook apparatuur uit de huishouding ontbreekt niet: nostalgische radio's en televisies, naaimachines, strijkijzers, telefoontoestellen en meer apparatuur uit vroegere tijden.