Een wandeling waar je stil van wordt.

We introduceren 12 Buitengewone Belevenissen: In januari starten we door het hele land met wandelingen waar stilte centraal staat. Iets waar veel mensen na de drukke feestdagen behoef aan hebben.

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust….

Maar in de praktijk stranden de mooie plannen al na een paar weken. Daarom gaat Staatsbosbeheer iedereen heel 2019 helpen met het volhouden van die goede voornemens, want de natuur kan een mooie bijdrage hieraan leveren. Daarom introduceren we 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

Ook op de Sallandse Heuvelrug kun je op pad. Op zaterdag 26 januari loop je met de boswachter door dit bijzonder mooie gebied, ontdek je de mooiste plekjes en ervaar je hoe het is om letterlijk stil te staan en te luisteren naar alle natuurgeluiden om je heen. Een wandeling waar je stil van wordt dus!

In februari staat de rammeltijd van de haas centraal. Een bijzonder fenomeen om hazen met elkaar te zien boksen. In maart zijn de vroege vogelconcerten aan de beurt. En de maanden erna volgen wild spotten, bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.

Deelnemers die ze aan het eind van het jaar allemaal af hebt weten te vinken, zijn erin geslaagd hun goede voornemens in stand te houden en zijn zo een hoop ervaringen in de Nederlandse natuur rijker.

Boeken: Reserveer je plek online

Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten