De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Smalspoorgala

Rijssens Leemspoor

Zaterdag 28 september organiseert het Rijssens Leemspoor wederom haar jaarlijkse internationale Smalspoorgala.

Vanaf ’s ochtends 10.00 rijden de treinen tussen het station de Koerbelt aan de Arend Baanstraat, bij het gelijknamige sportpark, en de remise aan de Markeloseweg in een halfuursdienst heen en weer. Opstappen kan op beide locaties.

Op deze dag worden diverse ritten gereden in zoveel mogelijk verschillende combinaties. Diverse locomotieven verzorgen de dienstregeling. Omdat het Leemspoor dit jaar 30 jaar bestaat worden ook locomotieven van andere musea en particulieren ingezet. Er wordt gereden met diverse passagiersrijtuigen en ook met diverse goederentreinen. Zo ziet men de bekende kipkarrentrein, turfwagens, gereedschapwagens, schamelwagens en duitse legerwagens. Over de hele verdeeld passeren zo’n 40 verschillende combinaties de toeschouwers. Aan het eind van de dag wordt een locparade gehouden, waarbij twintig (20 !) locs in optocht het traject volgen.

Bij de loods zijn koffie, fris en kleine versnaperingen alsook souvenirs te koop.

Kortom, voor elk wat wils, voor jong en oud!