Lommerdmarkt

De lommerdmarkt of ook wel rommelmarkt is een grote markt met veel 2e hands artikelen. De lommerdmarkt vindt plaats in het centrum van Rijssen rondom het gemeentehuis. Zowel kinderen als ook volwassenen kunnen hun gebruikte goederen/spulletjes verkopen.

Voor kinderen wordt een eigen gedeelte gereserveerd. Het betreft het Europaplein en De Hagen, tussen de Emmastraat en Enterstraat. De lommerdmarkt start 's morgens al vroeg en duurt tot ongeveer één uur.

Lommerdmarkt
Voor het innemen van een standplaats is geen vergunning noodzakelijk. Deelnemers kunnen zich op de marktdag op het marktterrein melden. De marktmeester wijst de standplaatsen toe. Alleen voor het innemen van standplaatsen voor de verkoop van snacks is een vergunning nodig.

Kosten
Voor kinderen tot en met de leeftijd van 15 jaar is het innemen van een plaats op deze lommerdmarkt gratis. Vanaf 16 jaar zijn de kosten € 6,50 per strekkende meter ingenomen standplaatsruimte en worden betaald aan de marktmeester.

Tijdens de Lommerdmarkt en maar ook de middag en avond blijft het gezellig in het centrum van Rijssen met entertainment en natuurlijk gezellige terrassen.