De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Leerlingen De Waerdenborch exposeren

Van 19 november 2018 tot en met 23 februari 2019 exposeren leerlingen van 2 VWO van scholengemeenschap De Waerdenborch foto’s in de expositieruimte van het Kulturhus aan de Smidsbelt in Holten.

Gedurende 3 lessen hebben de leerlingen zich met het formele beeldaspect ruimte bezig gehouden.
Met de IPad hebben ze met behulp van stillevenvoorwerpen uit het lokaal de door de docent genoemde ruimteaspecten gefotografeerd. Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze op een dergelijke manier aan de slag gingen.
Docente Marianne van den Eynde gaf aan dat het niet alleen belangrijk was dat zichtbaar werd dat de leerling het ruimteaspect begrepen had, maar dat de leerling zich eigenlijk in moest beelden dat hij/zij als een regisseur te werk ging, waarbij hij/zij moest bedenken wat een interessant ‘shot’ voor een film zou kunnen zijn. De volgende ruimte-aspecten moesten gefotografeerd worden:
- close up
- afsnijding
- vervaging
- repoussoir
- doorkijk
- vogelvluchtperspectief
- kikvorsperspectief
- spiegeling
- verkleining
- Dutch angle
- ruimte door licht-donker
Het geëxposeerde werk is een selectie van het werk van de leerlingen uit deze drie 2 vwo- klassen. De namen van de leerlingen en het uitgebeelde ruimteaspect worden onder de foto vermeld.