De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Nachtzwaluwen spotten op de Sprengenberg

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar als de nachtzwaluw terug is gekeerd is de zomer nabij! Op zaterdag 13 juli gaan we van 21.30 tot 23.30 uur, samen met de boswachter op zoek naar de nachtzwaluw. Meld je aan, want je kunt maar even genieten van deze bijzondere vogel; begin augustus begint de trek alweer naar het zuiden.

De nachtzwaluw laat zich moeilijk zien, maar is des te beter te horen. Vooral in de zomer als de zon onder gaat. Normaal gesproken mag je op de dit tijdstip niet meer in de natuur zijn, maar voor deze excursie maakt Natuurmonumenten een uitzondering. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 7,- p.p. en niet-leden € 10,- p.p. en kinderen va. 9 jaar € 5,- p.p. (leden) en € 8,- (niet-leden) p.p.

Startpunt en boeken Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Koop daarom je ticket van tevoren online op: www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie start bij de Informatieschuur De Pas. Molenweg 2, 7448 RL Haarle.